piatok 24. júna 2011

Zaretrujme si ....... Retrózzunk ........

Nedávno sa mi dostala do rúk knižočka z roku 1977, plná strihov, návodov a obrázkov bábik a iných postavičiek. Hneď ma dostala, pretože neviem z akého dôvodu, milujem hračky a veci z textilu.
A tak som neváhala a túto požičanú knižočku som si celú prefotila a zviazala. Ďakujem mojej kamarátke, žijúcej vo Švajčiarsku, ktorá mi túto publikáciu požičala a  keďže knižka bola po nemecky, pár dôležitých vecí mi aj preložila. A tak sa mi začínajú rodiť pod rukami retrovinky -krasotinky, vecičky z našich detských čias.
Prvý sa narodili Adam a Eva, ako sa patrí, zrodil sa život na Zemi, u mňa sa narodila retro kolekcia.
Ďaľšími vyvolenými sú Danka a Janka, bábiky do ruky, ktoré si detičky môžu vziať na dovolenku či výlety. A aby to nebolo obyčajné, Danku a Janku som trochu pobláznila levanduľou.
Pomaličky budú pribúdať ďaľšie, keď čas dá ..... a keď sa budú páčiť.
Pekný deň!!!

Nemrég egy kedves konyvecske kerult a kezembe, telis-tele képekkel, szabásokkal, sablonokkal. 1977 -ben volt kiadva, mindjárt megfogott, mert nem tudom milyen okból, imádom a textil babákot és cuccokot. Úgyhogy nem is gondolkoztam, egészet lefénymásoltattam, osszekotottem. Ezúttal megkoszonom kedves ismerósomnek, aki Svájcban él, hogy kolcsonozte nekem ezt az érdekes konyvecskét és mivel német nyelvben volt, fontos dolgokat lefordította nekem.
Így el kezdtem a retró cuccok "gyártását", gyermekkoromra emlékezve :-)
Elsóknke jotek létre Ádám és Éva, minhogy az élet a paradicsomban :-) Utána jottek Danka és Janka, "kézi" babák, utazásra, vakációra, vagy csak úgy ... Ezeket a textil lányokat picit "megbolondítottam" levandulával.
Lassacskán majd jonnek a kovetkezók, ha az idó engedi ...na és ha fognak tettszeni.
Szép napot!!! 

štvrtok 2. júna 2011

I love you filc

Trošku som si zafilcovala a tak vznikli tieto moje stvorenia. Sovy snežné, ktoré sa hodili do letnej parády a snehuliačia rodinka, ktorú  prestalo baviť mrznúť. Nech žije slnko a leto!!!
Egy picit filceztem és így készultek ezek az alkotások. Hóbaglyok nyári parádéban és hóember famili akik megunták a jéghideg telet. Éljen a napsutés es a nyár!!!!